Wat doet Maraboe

We kijken samen met de opdrachtgever naar de beste mogelijkheden om het foodaanbod in te vullen. We kunnen een adviserende rol bieden, maar ook het event van A tot Z organiseren, van 100 tot 80.000 gasten/bezoekers. Hieronder een aantal voorbeelden van publieks-events die we inmiddels een aantal jaren mogen doen.


ProjectenSamenwerkingen

Maraboe werkt meer dan een decennia met de grootste evenement organisatoren van Nederland samen, waarbij we elkaar informeren en adviseren over de invulling van food op events. Met een aantal organisatoren werken we samen op locatie.

Maraboe werkt samen met partijen als o.a. Loc7000, Paaspop Events, Mojo Concerts, HBFS, Kultlab, Bureau Pinkpop, Speyz en Number 1 catering.

Smukfest (DK)

Het Deense Popfestival ‘Smukfest‘ bestaat al vanaf 1980 en is een begrip in Denemarken. Het popfestival vindt plaats in Skanderborg, Noord Denemarken. Elk jaar komen hier meer dan 50.000 bezoekers. De samenwerking ontstond toen we in 2012 de vraag kregen om iets anders aan te bieden op hun event met een Hollands uitgangspunt en invulling. En zo bouwden we dit uit tot we een heuse ‘Dutch Area’ met alleen Nederlandse cateraars. En sindsdien installeren we ons elk jaar gedurende twee weken in de bossen bij Skanderborg omringt door Deense bezoekers. Vanaf 2017 is de samenwerking verder uitgewerkt met diverse sculpturen en (theater)installaties uit Nederland die op het festival neerstrijken.

Paaspop

Traditiegetrouw is Paaspop de opener van het Nederlandse festivalseizoen. Na de wintermaanden kunnen de festivalgangers, muziekliefhebbers en artiesten hun hart weer ophalen in de buitenlucht. Maraboe is vanaf dag 1 betrokken bij het festival en werkt samen met Paaspop om de beste foodinvulling voor de start van het festivalseizoen te bieden. Verder zijn we ook betrokken bij andere events van Paaspop Events, zoals Speedfest, Alle Remmen Los, We Are Electric (R.I.P.) en Once i A Blue Moon.

Militracks

Militracks is een jaarlijks event dat in Overloonse Oorlogsmuseum wordt gehouden. Hier zijn Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien die overwegend in dienst waren in de oorlog. De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark. Het is ook mogelijk om mee te rijden. Hier verzorgen we het eten voor 15000 internationale bezoekers per dag.

Pinkpop Kalm Aan Laan

Het oudste popfestival van Nederland, al meer dan 50 jaar een begrip waar de allergrootste artiesten optreden. Daar hoort natuurlijk ook de allerbeste en spannendste foodinvulling bij. Sinds 2012 verrichte we samen met Pinkpop de foodinvulling op de Kalm Aan Laan.

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival is het jaarlijks event dat op 5 mei (Bevrijdingsdag) gehouden wordt op diverse locaties in Nederland. In Brabant vindt dit plaats in Den Bosch. De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden. Samen vormen de festivals het grootste muziekevenement van Nederland. Zo ook in Den Bosch waar jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers op het festival komen. En hiervoor verrichten wij de gehele invulling van de food. Op de bevrijdingsfestivals draait het niet alleen om muziek en eten. Er zijn ambassadeurs van de vrijheid, jaarlijks wisselende artiesten die met een helikopter langs de festivals gevoerd worden om aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog elders in de wereld.

Voorgeschoteld

Maraboe heeft een open databank voor mobiele cateraars ontwikkeld in 2017 genaamd “Voorgeschoteld”. In deze openbare databank vind je de meeste mobiele cateraars in Nederland en België en kun je hun gegevens direct zien. De zoekmachine maakt het makkelijk voor iedereen om cateraars direct te contacten. Voorgeschoteld is geen boekingswebsite, maar een tool voor opdrachtgevers en cateraars. Zo kunnen cateraars zich presenteren, aan informatie komen m.b.t veiligheid en HACCP en zullen ze cursussen en andere initiatieven volgen. Dit alles om de cateraars sterker te maken. Opdrachtgevers maken gebruik van Voorgeschoteld als aanmeldings-locatie en kweekvijver van nieuwe cateraars. Het zorgt ervoor dat er minder e-mails binnen komen en er efficiënter wordt gewerkt.